Ne petrecem mai mult de o treime din viaţă în pat, dar puţini dintre noi ştiu cu adevărat cât de periculoase pot deveni faţa de pernă sau cearşaful, dacă nu le spălăm suficient de des.

Potrivit specialistului în microbiologie de la Universitatea din New York, Philip Tierno, citat de Business Insider, organismele microscopice din lenjeria de pat ne pot îmbolnăvi.

Pentru a evita acest lucru, expertul recomandă spălarea lenjeriei de pat o dată pe săptămână.

Oamenii produc anual, în mod natural, circa 83 de litri de transpiraţie în pat. Când afară este căldură şi umezeală, lenjeria de pat se transformă într-o adevărată grădină zoologică pentru bacterii şi ciuperci microscopice.

Conform unui studiu recent, pernele umplute cu pene sau cu material sintetic, vechi de la 1,5 până la 20 de ani (are cineva perne vechi de două decenii?!) pot conţine între 4 şi 17 specii diferite de ciuperci invizibile cu ochiul liber.

Lenjeria de pat în care dormim nu conţine doar bacterii de pe corpul nostru, ci şi din aer, de la resturi microscopice de pe pielea animalelor, polen, praf, scuame şi chiar microparticule din fecalele animalelor, invizibile cu ochiul liber, care intră pe geam fără să le putem observa. La toate astea se adaugă şi soluţiile chimice cu care e tratată lenjeria de pat în fabrică.

Conţinutul integral al textului poate fi citit aici:

https://www.rfi.ro/stiinta-99699-cat-des-spalata-lenjerie-pat

  • Din aceeaşi categorie:

Divertis: frumoasă ca mama, deșteaptă ca tata? – http://e-dermatologie.md/divertis-frumoasa-ca-mama-desteapta-ca-tata/

Divertis: de ce-și fac oamenii selfie-uri? – http://e-dermatologie.md/divertis-de-ce-si-fac-oamenii-selfie-uri/

Divertis: cum funcționează salteaua care detectează infidelitatea? – http://e-dermatologie.md/divertis-cum-functioneaza-salteaua-care-detecteaza-infidelitatea/