Ajutor nesperat pentru femeile care-şi suspectează soţii că le-au înşelat: o companie spaniolă a inventat o saltea de pat “inteligentă”, care poate detecta actele de infidelitate.

“Dacă partenerul nu vă este fidel, măcar salteaua va fi”. Sub acest slogan, o companie spaniolă a scos pe piaţă o saltea “inteligentă”, care le va ajuta pe femeile măritate să doarmă mai bine. Nu neapărat pentru că ar fi mai comodă, ci pentru faptul că salteaua le va spune dacă partenerul de viaţă le-a înşelat sau nu.

Intitulată Smarttress, un joc de cuvinte între “smart” (“inteligent”) şi “mattress” (“saltea”), arată la suprafaţă absolut normal, ca orice altă saltea. Înăuntru sunt ascunşi însă senzori care detectează activităţile “suspecte” de pe pat. Algoritmi special programaţi trimit o alertă către o aplicaţie de pe telefonul soţiei (sau de ce nu, soţului?), care suspectează infidelitatea partenerului (sau partenerei).

Salteaua inteligentă poate detecta activităţile suspecte legate de perioada folosirii, frecvenţa, intensitatea sau viteza, explică un inginer al companiei producătoare.

Senzorii saltelei pot indica în ce părţi ale patului are loc activitatea cea mai intensă. Nu e foarte clar cum anume ajută acest lucru, dar poate fi un indiciu în plus că partenerul de viaţă tocmai a călcat strâmb.

Conţinutul integral al textului poate fi citit aici:

https://www.rfi.ro/stiinta-86402-video-salteaua-care-detecteaza-infidelitatea-cum-functioneaza