Ivatherm 3

Rozaceea – o problemă? Noi Vă oferim soluţia!

Ai pete roșiatice pe obraji, nas și frunte ce se pot extinde ușor pe gât, torace, urechi sau scalp? Ești una dintre cele 40 de milioane de persoane din întreaga lume ce suferă de rozacee (sau cuperoză). Nordicii îi spun “blestemul celților”,  rozaceea fiind des întâlnită mai ales în rândul celor blonzi cu sensibilitate la lumină de tip I, II.

Care sunt cauzele? Insolația, supraîncălzirea excesivă sau suprarăcirea pielii, razele UV, stresul, folosirea prelungită a glucocorticosteroizilor.

Dacă ai rozacee te sfătuim să consulți medicul tău dermatolog. Dacă ai o piele sensibilă, predispusă la roșață, informează-te corespunzător și îngrijește-ți tenul atent, mai ales pe timpul verii când șansele apariției rozaceei sunt foarte mari.

Ivatherm, produse inovative dermatocosmetice disponibile în farmacii, vine în ajutorul tău cu sfaturi utile pentru a putea preveni și trata rozaceea.

Alege produsele  dermatocosmetice specifice!

Gama inovatoare Rosederm și tratamentul Metrocreme de la Ivatherm oferă îngrijire specifică pielii sensibile predispuse la rozacee.

Sunt 3 produse ce nu trebuie să lipsească din ritualul tău zilnic de îngrijre. Primele două sunt apa termală Herculane și loțiunea micelară Rosederm. Cel de-al 3-lea produs poate fi Rosederm cream, recomandat pentru un stadiu incipient, sau tratamentul Metrocreme, recomandat pentru un stadiu mai avansat al rozaceei.

Produsele Ivatherm pentru tratarea rozacee conțin Aldavine™, un extract polizaharidic din alge marine, protector al integrităţii microcapilarelor pielii și al  structurii matricei dermice.

Acest concept inovator regăsit în dermatocosmeticele Ivatherm pentru tratarea rozaceei acționează astfel:

 • reduce semnificativ activitatea celor mai importanţi mediatori care determina modificările cutanate din rozacee;
 • previne vasodilatația și distrugerea fibrelor dermice de suport;
 • previne formarea de noi vase de sânge, diminuând formarea telangiectaziilor;
 • normalizează creșterea excesivă a microcirculației cauzată de expunerea la UV.

De asemenea, toate produsele Ivatherm conțin apa termală Herculane, extrasă de la  2000 de metri adâncime dintr-un izvor termo-salin de o mare puritate, având importante proprietăți anti-inflamatorii și calmante.

Evită obiceiurile nesănătoase!

Întrucât rozaceea nu se vindecă, tratamentul constă în controlul simptomelor, în special prin evitarea factorilor care le declanşează.

Iată ce trebuie să eviți dacă ai un ten sensibil, predispus la rozacee:

 • mâncarea picantă;
 • băuturile fierbinţi;
 • alcoolul și tutunul;
 • temperaturile extreme;
 • expunerea solară fără protecție adecvată;
 • cosmeticele iritante;
 • medicamentele vasodilatatorii;
 • stimulenți alimentari precum: lactatele, alcoolul, ciocolata, vanilia, sosul de soia, drojdia etc.

În linii mari, sunt 5 sfaturi pe care vă recomandăm să le urmați pentru a trata sau preveni agravarea rozaceei:

 1. Adoptați o dietă sănătoasă;
 2. Faceți mişcare într-un ritm ponderat;
 3. Protejați-vă pielea de razele UV;
 4. Fiți atenți la medicamente;
 5. Alegeți dermatocosmeticele potrivite și consultați medicul dermatolog.

Pentru mai multe detalii, adresaţi-vă medicului sau farmacistului. În Republica Moldova, produsele Ivatherm pot fi achiziționate în lanțul de farmacii “Farmacia Familiei”.