Rozaceea este o dermatoză inflamatorie a tegumentului feței, cu evoluție îndelungată, cronică, observată, de obicei, la persoane de vârstă medie (35-55 ani), mai frecvent la femei și caracterizată printr-un polimorfism lezional vast, iar din cauza aspectului inestetic și printr-un puternic disconfort fizic, psiho-emoțional și social.

Afectează toate rasele, dar este mai frecventă la cei cu pielea deschisă. Constituie de la 3% până la 5% dintre toate dermatozele. În ultimii 5-10 ani se observă tendința de apariție a bolii la persoane sub 30 de ani. Femeile suferă mai des decât bărbații, formele hiperplazice & hipertrofice se întâlnesc totuși mai des la bărbați.

Referitor la cauzele maladiei, putem menționa mai mulți factori: neuro-vasculari, infecțioși (microbiomul cutanat & intestinal), inflamatori, alimentari și digestivi, imuni, metabolici și hormonali, climatici, iatrogeni etc.

Sub aspect clinic, leziunea eruptivă primară este eritemul, la început tranzitor, apoi permanent, acompaniat sau nu de telangiectazii sau steluțe vasculare. Ulterior, pe măsura agravării clinice, se dezvoltă leziuni inflamatorii de tip papule sau pustule. În fazele tardive, în special la bărbați, sunt posibile manifestări de tip hiperplazic-hipertrofic – rinofima, otofima, gnatofima.

În pofida mai multor dificultăți, tratamentul pacienților cu rozacee a înregistrat progrese remarcabile în ultimii ani. Astfel, de un succes binemeritat se bucură gama Rosalgin, parte a brandului Pharmaceris, Polonia, care aparține Companiei de cosmetice Dr. Irena Eris, nume de rezonanță în industria frumuseții:

1) Gelul de curățare Puri-Rosalgin

 • Compoziție: D-pantenol sau provitamina B5, alantoină, ulei din nucă de cocos, gliceride de mango.
 • Acțiune: îndepărtează delicat și eficient impuritățile și reziduurile de machiaj; calmează pielea iritată; previne apariția formelor inflamatorii severe de rozacee; curăță în profunzime pielea, lăsând-o netedă, mată și moale la atingere; grație avantajelor menționate mai sus, roșeața și disconfortul diminuează considerabil chiar din primele zile de tratament.
 • Mod de utilizare: aplicați o cantitate mică de gel pe palme și distribuiți pe față, evitând zona din jurul ochilor; ulterior, spălați / înlăturați spuma care se formează cu apă caldă sau o loțiune antiroșeață; se recomandă utilizarea produsului de două ori în zi, dimineața și seara; combinarea gelului Puri-Rosalgin cu alte preparate anti-rozacee, inclusiv cu crema de zi Lipo-Rosalgin și crema de noapte Calm-Rosalgin sporește efectul.
 • Concluzie: gelul de curățare Puri-Rosalgin, alegerea perfectă pentru îngrijirea zilnică a tenului sensibil, afectat de cuperoză sau rozacee.

2) Crema de zi Lipo-Rosalgin

 • Compoziție: D-pantenol sau provitamina B5, alantoină, extracte din alge aurii, pirocton olamină, ceară de măsline, dioxid de titan.
 • Acțiune: D-pantenolul și alantoina netezesc și înmoaie pielea; extractele din alge aurii și pirocton olamina posedă efect antibacterian, restabilind echilibrul natural al microflorei cutanate; ceara de măsline asigură un efect hrănitor și emolient blând, perfect pentru toate anotimpurile, dar mai ales pentru perioada rece a anului; dioxidul de titan asigură efectul fotoprotector.
 • Mod de utilizare: dimineața, aplicați o cantitate mică de cremă pe fața curată, curățată anterior cu gelul Puri-Rosalgin; răspândiți uniform și masați bine; lăsați până când este complet absorbită; crema de zi Lipo-Rosalgin, bază perfectă pentru fondul de ten; combinarea cremei de zi Lipo-Rosalgin cu alte preparate anti-rozacee, inclusiv cu gelul de curățare Puri-Rosalgin și crema de noapte Calm-Rosalgin sporește efectul terapeutic.
 • Concluzie: crema de zi Lipo-Rosalgin, alegerea perfectă pentru combaterea tenului uscat, sensibil la frig și ultraviolete, afectat de cuperoză sau rozacee.

3) Crema de noapte Calm-Rosalgin

 • Compoziție: extract din frunze de măslin, tioprolină, ulei din semințe de coacăză neagră.
 • Acțiune: efect antiinflamator și antibacterian ferm, asigurând astfel reducerea intensității eritemului facial și a steluțelor vasculare, dar și a petelor discromice secundare; acțiune calmantă, liniștitoare; regenerează celulele deteriorate ale epidermei, garantând refacerea elasticității și catifelării pielii după o zi de muncă istovitoare.
 • Mod de utilizare: seara, aplicați o cantitate mică de cremă pe fața curată, curățată anterior cu gelul Puri-Rosalgin; răspândiți uniform și masați bine; lăsați până când este complet absorbită; combinarea cremei de noapte Calm-Rosalgin cu alte preparate anti-rozacee, inclusiv cu gelul de curățare Puri-Rosalgin și crema de zi Lipo-Rosalgin sporește efectul terapeutic.
 • Concluzie: crema de noapte Calm-Rosalgin, alegerea perfectă pentru combaterea tenului obosit, iritat și sensibil, afectat de cuperoză sau rozacee.

4) Gelul ultra activ Rosalgin Active+

 • Compoziție: azeloglycină (acid azelaic + glicină hidratantă), agascalm TM, apă de hamamelis, extract de Centella asiatica.
 • Acțiune: azeloglycina hidratează & calmează tegumentul, reducând totodată leziunile papulo-pustuloase; agascalm TM reduce vasodilatația + neutralizează efectele negative ale factorilor interni și externi asupra învelișului cutanat; apa de hamamelis îmbunătățește circulația sângelui în artere, capilare și venule, îmbunătățind semnificativ aspectul pielii; extractul de Centella are efect calmant.
 • Mod de utilizare: dimineața și seara, aplicați o cantitate rezonabilă de gel pe fața curată, curățată anterior cu gelul Puri-Rosalgin; răspândiți uniform și masați bine; lăsați până când este complet absorbit; ulterior, fără a-l spăla / înlătura, aplicați deasupra: dimineața = crema de zi Lipo-Rosalgin, iar seara = crema de noapte Calm-Rosalgin; funcționează ca bază perfectă sub machiaj.
 • Concluzie: gelul ultra activ Rosalgin Active+, alegerea perfectă pentru îngrijirea zilnică a tenului sensibil, afectat de rozacee eritemato-papuloasă, dar mai ales papulo-pustuloasă.

Pentru mai multe detalii, adresați-vă medicului sau farmacistului.

Telefon programări consultații: 069204259.

În Republica Moldova, produsele din gama Rosalgin pot fi achiziționate în lanțul de farmacii ”Farmacia Familiei”.