Mediul în care trăim devine din ce în ce mai poluat, încărcat de particule, iritanţi şi alergeni cu efect nociv demonstrat asupra pielii. Una dintre condiţiile patologice care este în legătură directă cu poluanţii, alergenii şi iritanţii este dermatita de contact.

De asemenea, măsurile de igienă sunt extrem de importante în aceste momente. Expunerea repetată la substanțe dezinfectante solicită pielea mâinilor care se poate deshidrata, fragiliza prin reducerea nivelului apei, al lipidelor (grăsimilor) ce se află în mod natural în structura pielii. Deshidratarea poate afecta funcția de barieră a pielii (capacitatea ei de a-și îndeplini rolul de protecție al organismului) și astfel crește riscul pătrunderii diverselor particule, substanțe iritante sau alergene prin piele.

Compania Ivatherm aduce pe piaţa din Republica Moldova un produs nou de maxim interes şi anume Cicaderm Cremă Barieră pentru pielea fragilizată, predispusă la dermatita de contact.

Acest produs oferă o protecţie suplimentară pielii tale prin mecanismele sale de acţiune: izolează, repară și protejează pielea expusă accidental sau constant substanţelor iritante sau alergene. Este recomandat în cazul folosirii zilnice a mănuşilor de latex de către medici, asistenţi medicali, lucrători în alimentaţie, hair stylişti etc., de asemenea în cazul iritaţiilor produse de substanţe chimice folosite în menaj sau activităţi industriale, expunerii zilnice la detergenţii de vase, iritaţiilor declanşate de produse cosmetice, vopseluri, diverşi poluanţi din atmosferă.

Produsul formează o barieră protectoare la nivelul pielii împotriva factorilor poluanţi, iritanţi şi alergeni. Reface integritatea pielii, calmează şi asigură confortul pe termen lung şi, în acelaşi timp, previne şi reduce riscul dezvoltării dermatitei de contact.

Unul dintre ingredienţii principali ai produsului este Filmexel®, un complex inovativ de biopolimeri naturali (galactomanani şi galactan sulfaţi), ce formează o peliculă rezistentă, flexibilă şi non-ocluzivă pe piele, imitând proprietăţile şi funcţiile sale (se comportă astfel ca “o a doua piele”). Reduce semnificativ aderenţa pe piele a agenţilor externi nocivi şi măreşte capacitatea de apărare a pielii împotriva agresiunilor mecanice.

De asemenea, mai conţine Mimosa Tenuiflora ce ajuta la reconstrucţia integrităţii pielii, unt de karite ce calmează pruritul (mâncărimea) şi are acţiune nutritivă şi regenerantă, glicerina ce asigură hidratarea şi confortul epidermei precum şi apa termală Herculane ce calmează şi decongestionează pielea.

Ai grija de pielea ta cu crema potrivită!

Pentru mai multe detalii, adresaţi-vă medicului sau farmacistului. În Republica Moldova, produsele Ivatherm pot fi achiziționate în lanțul de farmacii “Farmacia Familiei”.

  • Din aceeaşi categorie:

Pielea intolerantă, o problemă? Noi vă oferim soluția! – https://e-dermatologie.md/pielea-intoleranta-o-problema-noi-va-oferim-solutia/