Welcome Image

Prefixul “e-”, întâlnit tot mai frecvent în ultimii ani (e-guvernare, e-sănătate, e-educaţie etc.), descrie utilizarea comunicaţiiilor electronice şi a tehnologiilor informaţionale în diverse domenii ale activităţii umane – economie, ştiinţă, învăţământ, cultură. În medicină, utilizarea datelor digitale (în scopuri clinice, educaţionale şi administrative) nu mai este o noutate. Drept urmare, asistenţa medicală tinde să devină mai accesibilă şi mai eficientă.

Totodată, saltul uriaş al progresului tehnico-ştiinţific a creat premize pentru apariţia unei noi abordări în relaţia medic-medic, dar mai ales medic-pacient. Potrivit studiilor, aproximativ 2/3 dintre vizitele la un spital sau la o clinică offline, pentru generarea unui diagnostic și/sau a unui plan de tratament, ar putea fi intermediate de Internet. Nu întâmplător, dacă ne uităm pe forumuri, observăm că numărul persoanelor care caută răspunsuri la probleme de sănătate este în continuă creştere.

În contextul celor expuse mai sus, lansăm astăzi un nou proiect medical – Health & Beauty Online Journal. Prima piatră, la temelia acestui proiect, a fost pusă în data de 7 martie, anul curent. De atunci, au trecut exact 6 luni – perioadă în care site-ul a funcţionat în regim limitat, pentru uz intern. Traversând doi paşi importanţi, concepţie şi construcţie, iată-ne ajunşi la o nouă etapă – lansarea oficială în spaţiul virtual, în lumea miraculoasă şi infinită a internetului.

Pentru că, în sec. XXI, medicina are un caracter complex, interdisciplinar, ne propunem o abordare oarecum nouă, integrativă pentru Republica Moldova:

  • dermatologie, urologie şi ginecologie, pe de o parte;
  • medicină estetică, medicină sexuală şi medicină reproductivă, pe de altă parte.

Iar pentru că sănătatea şi frumuseţea merg, de obicei, la braţ, se potenţează reciproc, ne-am ales şi un nume pe potrivă: Revistă online de sănătate şi frumuseţe. Adresa noastră: https://e-dermatologie.md/.

Concepută într-un format modern, interactiv şi prietenos, revista este destinată publicului larg, pacienţilor de toate vârstele, celor care învaţă sau activează deja în domeniu – studenţi, rezidenţi, medici. Astfel, cititorii noştri vor găsi informaţii de ultimă oră sub formă de rezumate, articole, ghiduri, protocoale etc. De asemenea, curiozităţi din lumea medicală, sfaturi pentru o relaţie fericită, gânduri care ne pun pe gânduri etc.

În altă ordine de idei, vizitatorii site-ului vor avea posibilitatea să comenteze subiectele abordate, dar şi să adreseze întrebări, respectiv să primească răspunsuri la problemele care îi frământă.

Aşadar, bun venit, dragi prieteni, pe paginile revistei noastre!

Cu alese consideraţiuni, Dr. Boris NEDELCIUC, director Health & Beauty Online Journal.

Chișinău, Republica Moldova

Tel. de contact: 069204259, E-mail: [email protected].