Scrisul

Dr. Boris Nedelciuc, director Health & Beauty Online Journal

Pentru unii, scrisul este o ocupaţie banală, plictisitoare. Pentru alţii – un hobby, o pasiune fără de care viaţa nu are sens. Desigur, pentru a da expresie cuvintelor trebuie să avem “combustibil în rezervor”, trebuie să citim ce-au scris și alţii (până la noi) despre un subiect sau altul. Vorba aia: decât un scriitor prost, mai bine un cititor bun.

Scrisul este un instrument al cunoaşterii. Dar această cunoaştere presupune şi o doză de discernământ – nu toate cuvintele merită a fi citite, nu toate care ne trec prin cap merită a fi înşiruite pe hârtie.

Scrisul este un drog. Cu cât scrii mai mult (şi asta îţi aduce plăcere, satisfacţie), cu atât vrei să scrii şi mai mult. Oricum, contează până la urmă nu cantitatea, ci calitatea celor scrise. Un comentariu laconic, incitant valorează mai mult decât un text lung, dar plictisitor.

Scrisul este un act de altruism, un fel de a dărui fără a pretinde nimic în schimb. Cei afectaţi de morbul scrisului (în sensul bun, pozitiv al cuvântului) cunosc acest lucru.

Şi, desigur, scrisul este o investiţie, un mod de a depozita gândurile care ne frământă, ne răscolesc sufletul. Când scriem, părţi din vieţile noastre rămân în viitor.