paradoxuri-good

Paradoxul 1

Creștinismul a fost oficializat / legalizat, în sec. IV d. Hr., de către romani (Maxentius, Galerius, Licinius, Constantin cel Mare), strămoșii cărora (Tiberius, împăratul Romei, şi Pontiu Pilat, guvernatorul provinciei romane Iudeea) L-au persecutat, judecat și condamnat pe Iisus din Nazaret la răstignire.

Paradoxul 2

Chiar dacă majoritatea creștinilor au o atitudine negativă / disprețuitoare față de curentele religioase precreștine (păgânism), cultul Soarelui a fost cel care a favorizat trecerea de la politeism la monoteism. Mai mult, o sumedenie de atribute creștinești (icoane, răstigniri, picturi murale etc.) poartă și astăzi amprenta cultului respectiv.

Paradoxul 3

Omul modern are mai multă încredere în biserică (cel puțin așa arată sondajele de opinie) decât în instituțiile statului (parlament, guvern, președinție), dar manifestă mai multă loialitate statului (oamenilor politici) decât bisericii (slujitorilor Domnului).

Rubrică îngrijită de Dr. Boris Nedelciuc.

  • Din aceeaşi categorie:

Curiozități: când au apărut primele icoane? – https://e-dermatologie.md/curiozitati-cand-au-aparut-primele-icoane/

Curiozități: omul în istorie – artă și credință – https://e-dermatologie.md/curiozitati-omul-in-istorie-arta-si-credinta/