Părul a fost şi constituie una din podoabele naturale cele mai preţioase, iată de ce este normal să ne îngrijorăm atunci când începem să-l pierdem. Când căderea părului devine o problemă, mezoterapia poate fi o soluție.

Este vorba despre o intervenție mini-invazivă care constă în injectarea la nivelul foliculilor piloși a unor cocktailuri bogate în vitamine și substanțe minerale, menite să fortifice rezistența firelor de păr și durata lor de viață.

Procedura este binevenită în următoarele situații: căderea difuză a părului din cauza stresului sau a dezechilibrelor metabolico-hormonale, păr fragil și deshidratat, vârfuri despicate și uscate, deteriorarea calității părului în perioada rece a anului sau după naștere, în contextul utilizării excesive a unor produse de îngrijire și înfrumusețare (vopsele, spray-uri fixative) etc.

Microinjecțiile se efectuează cu un ac fin, la distanță de 1-2 cm, pe toată suprafața scalpului sau țintit, pe anumite zone, cu masarea ulterioară a scalpului. Numărul ședințelor și frecvența cu care acestea se realizează sunt stabilite de către medic, în funcție de diagnostic și de răspunsul pacientului la tratament, în medie fiind recomandate 7-10 ședințe, la interval de două săptămâni – o lună, dar și ședințe de întreținere (3-4 ședințe pe an).

În funcție de circumstanțe, mezoterapia poate fi combinată cu diverse tratamente sistemice și topice.

Vă aștept cu drag!

Dr. Ana Nedelciuc, dermatolog – cosmetolog

Telefon pentru programări consultații & proceduri în Chișinău: 069339568.

Mă găsiți aici:

  • Centrul de Medicină Estetică Natura-Med,
    bd. Cuza-Vodă 13/8, sectorul Botanica, Chişinău

sau aici:

  • Beauty Room Lia,
    str. Columna 49, sectorul Centru, Chișinău

Din aceeaşi categorie: