wewelsburg

Pentru a demonstra superioritatea rasei germane asupra altor popoare, naziştii au fondat o şcoală – Academia Ahnenerbe. La indicaţiile lui Hitler, însuşi Himmler s-a ocupat de această problemă. Nume sonore (şi mai puţin sonore) dintre cele mai diverse domenii de cercetare (biologie, genetică, medicină, fizică, chimie, istorie etc.) au fost antrenate în acest scop.

Un rol aparte l-au avut experimentele medicale, realizate în lagărele de concentrare. Unele, spre exemplu, au fost efectuate pentru a furniza informații cu privire la rezistența omului în condiții extreme (hipotermie, hipertermie), altele – pentru a testa cum reacţionează organismul uman la diverse medicamente și droguri.

De asemenea, au existat și experimente care nu aveau niciun scop real, ci s-au născut doar din pură curiozitate bolnavă a celor care le-au efectuat – găsirea unui leac împotriva homosexualității, injectarea unor substanțe în ochii deținuților pentru a schimba culoarea irisului etc.

Academia Ahnenerbe era o instituţie secretizată, angajaţii căreia utilizau două instrumente diametral opuse – ştiinţa şi ocultismul. Ca loc de reşedinţă a fost ales castelul medieval Wewelsburg, iar situl Externsteine era un fel de Mormânt Sfânt – loc de pelerinaj pentru toţi adepţii nazismului.

Un cult aparte aveau naziştii faţă de catari, care au fost nimiciţi pe 16 martie 1244 pentru sfidarea scaunului papal – credinţa în Dumnezeu fără intermediari. Despre urmaşii acestora, adepţii Ahnenerbe credeau că ascund Sf. Graal. Pentru a-l identifica, trimisul lui Himmler, Rahn, a cutreierat multe ţări din Europa şi Orient. După numeroase expediţii eşuate, Rahn s-a sinucis.

Naziştii, însă, nu s-au lăsat bătuţi. Un fierar bătrân a confecţionat, la comandă, un Cazan din Aur, menit să joace rolul Sf. Graal. Cu regret, după capitularea Germaniei, cazanul a dispărut misterios. Conform unei legende, aurul naziştilor a fost recuperat de către nibelungi, care îl mai păstrează şi astăzi. În mitologia popoarelor nordice (germani, scandinavi, islandezi), nibelungii sunt nişte gnomi, posesori ai unei comori de aur, locaţia căreia rămâne un mare mister.

Există, desigur, cu referinţă la acest tezaur, şi ipoteze mai lumeşti, mai raţionale. Astfel, unii cred că naziştii l-au transferat, încă în 1944, în băncile elveţiene. Alţii susţin că aurul a ajuns la învingători – parţial la sovietici, parţial la aliaţi (americani, englezi, francezi).

Rubrică îngrijită de Dr. Boris Nedelciuc.

  • Din aceeaşi categorie:

Curiozități: enigmele muntelui Ararat – https://e-dermatologie.md/curiozitati-enigmele-muntelui-ararat/

Curiozități: Mănăstirea Sfânta Ecaterina – https://e-dermatologie.md/curiozitati-manastirea-sfanta-ecaterina/

Curiozități: paradoxurile creștinismului – https://e-dermatologie.md/curiozitati-paradoxurile-crestinismului/

Curiozități: când au apărut primele icoane? – https://e-dermatologie.md/curiozitati-cand-au-aparut-primele-icoane/

Curiozități: omul în istorie – artă și credință – https://e-dermatologie.md/curiozitati-omul-in-istorie-arta-si-credinta/