Aţi observat, probabil, de la o vreme încoace se organizează şi pe meleagurile noastre tot felul de topuri, clasamente. De exemplu, Omul Anului, Femeia Anului etc. Mare îmbulzeală cu aceste ocazii: poze fotoshopate care inundă internetul și reclamele TV, oameni generoși care sponsorizează petreceri stropite cu băuturi selecte.

Un lucru nu prea înţeleg, ce caltăţi, totuşi, trebuie să întruneşti pentru a ajunge, în viziunea organizatorilor, în categoria Omul Anului: deştept, înţelept, puternic, ambiţios, perseverent, obraznic, arogant? Dar în categoria Femeia Anului: frumoasă, gingaşă, modestă, seducătoare, graţioasă, elegantă, vulgară?

Sau poate există alte criterii, mai puţin cunoscute / afişate, care sunt luate în calcul: greutatea buzunarului, lungimea picioarelor, simetria feselor, proeminenţa sânilor, pioşenia ochilor, vizibilitatea publică (care nu este totuna cu notorietatea), disponibilitatea nocturnă?

Dragi prieteni, un om de succes nu are nevoie de topuri, pentru că el sau ea întotdeauna este primul / prima: cel mai bun tată, cea mai bună mamă, cel mai bun soţ, cea mai bună soţie etc. Iar clasamentele de acest gen sunt, de cele mai multe ori, o farsă, o iluzie că cineva ne bagă în seamă. Adevăratele aprecieri vin din partea oamenilor dragi. Restul e complezenţă. Şi asta falsă, de multe ori.

Rubrică îngrijită de Dr. Boris Nedelciuc.

  • Din aceeaşi categorie:

Percepții și reflecții: despre progres – https://e-dermatologie.md/perceptii-si-reflectii-despre-progres/

Percepții și reflecții: despre fericire – https://e-dermatologie.md/perceptii-si-reflectii-despre-fericire/

Percepții și reflecții: despre realitate – https://e-dermatologie.md/perceptii-si-reflectii-despre-realitate/

Percepții și reflecții: despre tămăduire – https://e-dermatologie.md/perceptii-si-reflectii-despre-tamaduire/

Percepții și reflecții: despre tăcere – https://e-dermatologie.md/perceptii-si-reflectii-despre-tacere/

Percepții și reflecții: despre autocritică – https://e-dermatologie.md/perceptii-si-reflectii-despre-autocritica/

Percepții și reflecții: despre recunoștință – https://e-dermatologie.md/perceptii-si-reflectii-despre-recunostinta/